Creatieve Zelfexploratie

aan de slag met technieken uit de NLP en beeldende kunst 

Line separator

Wat is NLP?

Neuro Linguistic Programming

Op basis van onderzoek naar welke vaardigheden mensen "succesvol" maakt werd een methodiek ontwikkeld die het onderwijzen van die vaardigheden mogelijk maakt. We maken gebruik van communicatietechnieken en -oefeningen om inzicht te verwerven en het leven Zinvol richting te geven. 

 

NLP toepassen

Toepassing van NLP-technieken leidt tot inzicht in eigen communicatie. Het helpt om op een dieper niveau de structuur van het denken, voelen en gedrag te ontdekken en bij te sturen. We ontdekken wat ons drijft en waar we naar toe willen. Zo laten we oude patronen los en komen we tot gewenste resultaten. Hoe ons levenspad er ook uitziet, inzicht leidt tot gewenste keuzes. Goed voelen in onszelf en bij wat we doen maakt ons gelukkig. 

Creatieve Zelfexploratie toepassen

In Creatieve Zelfexploratie worden verschillende technieken uit de beeldende kunst gebruikt om iemand te ondersteunen in zijn persoonlijke ontwikkeling, bij moeilijke keuzes of mentaal-emotionele beproevingen. Tekenen, schilderen, boetseren en muziek vormen een hulpmiddel om tot bewustwording en ontspanning te komen. Hei leidt tot acceptatie en verlichting van geestelijke en fysieke klachten. 

Persoonlijke ontwikkeling door de inzet van de prachtige tandem van het Creatieve en de NLP.

Grote, zowel als kleine thema’s kunnen van een aparte lichtinval genieten.

Een rijk scala aan oefeningen, waarin NLP en Creatieve instrumenten samen gaan, laat toe zicht te krijgen op verborgen talenten en kwaliteiten om moeilijkheden het hoofd te bieden. Ook het herontdekken van al aanwezige vaardigheden en het inzetten ervan als hulpmiddel, leidt tot fijne resultaten. 

De NLP is een belangrijk element in het duidingsproces en bij het formuleren van nieuwe doelstellingen die een gewenst resultaat mogelijk maken.

NLP geeft inzicht in het gebruik van taal, woorden en formuleringen en de wijze waarop zij ons functioneren beïnvloeden. 

Teambuilding

Ook teambuilding heeft baat bij deze aanpak. Tal van oefeningen zijn een ware verrijking om in groep te beleven en te komen tot interessante uitwisseling. 

Interesse?

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_2838.jpg

What's in a word?

Creatieve Zelfexploratie

voor wie het ontdekken in zichzelf boeiend vindt als verrijking van een doorleefde levensvisie.

Creatieve Therapie

voor wie ook even een hand nodig heeft om terug het juiste evenwicht te vinden.

Activiteiten in Groepjes

voor wie ook uitwisseling en feedback een verrijking is.

Teambuilding

voor wie ook zijn wijze van functioneren in een team wenst uit te lichten.

Voor wie het nog onbekende in zichzelf

tot bloei wil brengen. 

Getuigenissen

Line separator
website Hedwig 6 e.JPG

“Je komt in contact met verborgen aspecten van jezelf.” Ingrid

“Op een aangename, creatieve manier meer bewust worden van jezelf en je omgeving! Deugddoend!” Bernadette

Een inspirerende workshop, gebracht op een ongedwongen, rustige manier. Dank je wel, Hedwig!” Marleen

“Openbaring!” “Het is niet wat je wordt aangedaan dat je doet op- of ondergaan, maar de wijze van er naar kijken, zal je verarmen of verrijken.” Anne

“Deze workshop was heel leuk en verrijkend, met veel praktische oefeningen en een verrassende start en einde.” Nicole

“Al tekenend voelde ik de nood aan felle, warme kleuren, die mij duidelijk maakten dat wat binnenin zit naar buiten wil komen.” Katelijne

“Een hele boeiende ervaring in hoe je door creativiteit jezelf herkent en dingen bovenhaalt die op de achtergrond zijn terecht gekomen”. Monique

“Boeiend om tot jezelf te komen en stil te staan bij allerlei onverwachte eigenschappen van jezelf. Hedwig helpt goed op weg.” Nadine

voor blz creatieve therapie.jpeg