top of page

Hedwig Schneider Creatief Therapeut en Coach

Hedwig_edited.jpg

Meerdere opleidingen in mensenkennis

In 1964 kwam ik als laatste telg in een groot gezin terecht.

Doorheen mijn leven heb ik me steeds verdiept in wat een mens drijft en heb ik mensenkennis opgedaan in opleidingen als NLP - practitioner en - master, gezinswetenschappen, astrologie en klassieke homeopathie. De kers op de taart is de “Integratieve Creatieve Therapie opleiding” die door zijn heel aparte benaderingswijze onbewuste processen aan het licht brengt.

 

Creativiteit als rode draad

Het maken van de link tussen mens en creativiteit is eigenlijk vanzelfsprekend, want in mijn vrije tijd ben ik graag bezig met kleur, zoals met waterverf of kleurpotloden. Creatief zijn geeft me ook voldoening onder de vorm van handwerk of tuinieren. 

Ook het lezen over kunst en ambachtelijke bezigheden boeit me, evenals het bezoeken van musea of tentoonstellingen. Schoonheid is voor mij onontbeerlijk.

De natuur ligt me na aan het hart en ik vertoef graag in het groen. Al wandelend geef ik zuurstof aan nieuwe ideeën terwijl het landschap inspiratie schenkt door al mijn zintuigen. 

Tenslotte vind ik het fijn om samen te zingen en muziek te maken. 

Creatief therapeut en coach

Doorheen mijn opleidingen ontdekte ik een wereld aan mogelijkheden om verandering te brengen in onbehulpzame patronen. Het combineren van opgedane kennis is mijn inzet bij het ontdekken van drijfveren en patronen. De Erkenning van behulpzame kwaliteiten laten toe nieuwe keuzes te maken en nieuwe ervaringen te beleven. 

bottom of page